fbpx

Microcement vedligeholdelse og rengøring

af | apr 7, 2022

Hvordan renser man microcement? Tip til pleje og vedligeholdelse af microcement.

Et af de oftest stillede spørgsmål om microcement er, hvordan du rengør og vedligeholder det. Her skitserer vi de bedste tips til vedligeholdelse og vedligeholdelse.
Microcement er kendt for sin vandbestandighed og nem rengøring. Med den rigtige vedligeholdelsesrutine vil dine microcementgulve, vægge og bordplader se flotte ud og holde i årevis.
Læs videre for at finde ud af, hvad du skal rense microcement med, hvilke microcementrensemidler der er bedst egnede, og hvordan du reducerer mekanisk overfladeslid.

Hvordan rengør og vedligeholder du din microcementfinish?

Rengøringen af ​​microcement er enkel – vand og neutral sæbe er mere end nok. På trods af microcements modstandsdygtighed over for kemikalier, er det vigtigt at rense det med neutral sæbe og undgå aggressive eller afkalkende produkter. Generelt skal du undgå produkter, der beskadiger den beskyttende film, såsom klor, blegemiddel, ammoniak, sæber og rengøringsmidler.

Microcement som gulvmateriale ligner parket og kræver lignende vedligeholdelse.

Som et første skridt skal du altid holde overfladen tør for at forhindre permanent vandfyldning eller langvarig kontakt med fugt. Efterlad ikke våde håndklæder på gulvet eller varme gryder, der lækker væske på en bordplade. Overfladen skal også holdes fri for snavs, som kan ridse belægningen, når der trædes på, og undgå at støde hårde genstande mod gulvet.

 

Indledende pleje

Et microcementgulv har samme modstand som et trægulv. Derfor er det nødvendigt at beskytte møbelben korrekt. Vi anbefaler altid at placere filtpuder for ensartet belastning af møbler. Vi fraråder også at bruge metalmøbelhjul.

Efter en måneds påføring vil microcement have den ønskede værdier for hårdhed, kemisk resistens og vandtætning. Den største risiko for skade er i de første to uger. To dage efter forseglingen vil den være trafikabel med ekstrem forsigtighed og to uger senere vil den være trafikabel som normalt.

Vi anbefaler at undgå at trække tunge genstande for at undgå at beskadige overfladen. At flytte møbler: det er bedre at løfte og støtte, aldrig trække. Det er nødvendigt at beskytte gulvet mod møbler af betydelig vægt, med dæksler eller filt.

Brug midler, der er egnede til at rense microcement

Som ethvert andet materiale bliver microcement snavset og støvet. Microcementoverflader skal systematisk tørstøvsuges.

For optimal beskyttelse anbefaler vi et særligt middel til pleje af beton- og microcementgulve, f.eks. SA PU Cleaner. Takket være dens sammensætning fjerner den effektivt snavs, sorte skomærker og forskellige typer pletter. SA PU Cleaner er sammensat på basis af polyurethan, som er effektiv til at rense overfladen for hverdagssnavs, samtidig med at der efterlades polyurethan-mikropartikler på overfladen, som yderligere styrker gulvoverfladen. Det gode ved SA PU Cleaner er at den har en neutral lugt, er miljøvenlig (90 % biologisk nedbrydelig) og fuldstændig sikker. Hvis du har børn eller kæledyr derhjemme, kan du være sikker og rolig ved at brug af dette produkt omkring dem.

 

Microcement sa pu cleaner

Brugervejledning:

Fjern groft snavs og/ eller støvsug for brug. Til daglig rengøring bruges der 50ml til 5l vand, også en moppe. For større rengørings formål, bruges der 1l til 10l.  Bemærk man skal ikke bruge dette på sensitive overfalder, som træ, metal og møbler.

Microcement Protect

Forny lakken

Du kan bruge SA PU Protect til hurtig gulvrenovering. Hvis gulvet er stærkt beskadiget eller misfarvet på grund af hårdt brug eller forkert vedligeholdelse, kan det nemt fornyes. Alt du skal gøre er at slibe den øverste lakbelægning forsigtigt og påføre et nyt lag.

Brugervejledning:

Brug omkring 25ml pr. m2, for at få det bedste resultat og mest beskyttelse. En anden mulighed er at bruge det under mindre vedligeholdelse/ daglig vedligeholdelse af gulvet, ved at blande det op med vand. Ved opblanding med vand bruges der ca. 50ml pr 5l. Efter opblanding skal der bare bruge en moppe for det bedste resultat.