fbpx

Overflade forberedelse

❗️Husk, at Basebeton skal påføres i et tyndt lag! Følg mængdeanvisningen på spanden nøje og brug endeli brug ikke Basebeton til at reparere en overflade. Revner og huller skal laves før du påbegynder arbejdet med Basebeton. Sørg for at overfladen er helt lige og jævn før du påfører Basebeton.

❗️Basebeton det er en overflade på lige fod med fx fliser, terrazzo, epoxy eller polyurethan gulv. Hvis du vil bruge Basebeton i et nyt badeværelse – eller i et gammelt badeværelse, hvor du har brudt den eksisterende vådrumsbehandling(membran) – bør altid du vådrumssikre den eksisterende overflade før du går i gang. Det er vigtigt, for at leve op til gældende regler for vådrum.
Hvis du påfører Basebeton i et eksisterende vådrum, fx ovenpå eksisterende fliser, er vådrumssikring ikke påkrævet.

Trin 1

Basebeton kan bruges på enhver overflade, også vægge eller gulve. Overfladen skal være helt lige, jævn og støvfri.

Hvis fladen ikke er lige, som fx fliser, sten eller grovkornet cement, skal fladen forbehandles før du påfører Basebeton. Basebeton kan ikke bruges til at spartle huller eller fuger.

Hvis muligt, anbefaler vi, at du bruger en rystepudser til at slibe overfladen, fx for at udligne niveuforskellen mellem fliser og fuger. Hvis du ikke har en rystepudser, kan du nøjes med at spartle fladen lige og bruge sandpapir til at pudse den jævn. Når fladen  lige, jævn og støvfri, er den klar til behandling med vores primer. Sørg for at fliserne /klinkerne er kalkfri rengjørt.

 

 

Trin 2

Når primeren er tør, skal væggene spartles med et jævnt lag fliseklæber, for at sikre, at fladen er helt lige. Vi anbefaler fx Alfix Letfix, men andre fliseklæbere som LIP or Ardex, kan også bruges. For bedste resultat anbefaler vi to lag fliseklæber. 

Ved store gulve af cement eller gulve behandlet med et gulvafretningsprodukt, skal fladen desuden – for at undgå sprækker – behandles med en blanding af 1 del Poxy-primer og 1 del kvartssand.

Når fladen er tør, slib med sandpapir i kornstørrelse 40 eller 60, og påfør der efter et lag mere af vores primer. 

 

Trin 3

Når fladen er lige, kan du påføre det første lag Basa. Husk at røre godt rundt i Basa, så massen er helt jævn og fri fra klumper, før du bruger den. 

Påfør Basa i et tyndt og ensartet lag med en spartel. Vi anbefaler en spartel eller murske med et fleksibelt blad. 

Når det første lag er tørt, når du rører ved det, slip overfladen med en rystepudser. Brug sandpapir med kornstørrelse 40 eller 60.

Rækkeevne: Basebeton Basa +/- 700 gram/kvadratmeter.   

Trin 4

Når du har slebet og afstøvet fladen, er det tid til at påføre Sense. For bedste resultat, brug samme type spartelværktøj til at påføre Sense, som du brugte til at påføre Basa.

Sense bruges direkte på Basa og påføres i et tyndt lag.

Rækkeevne: Basebeton Sense +/- 300 gram/kvadratmeter.   

Trin 5

Når det hele har tørret i 24 timer, skal fladen slibes med en rystepudser. Brug et sandpapir med kornstørrelse 150. Slibegraden har en direkte indflydelse på slutresultatet.

Så snart slibningen er afsluttet, skal støvet på overfladen fjernes, hvilket fx kan gøres med en industristøvsuger.

For at sikre en ekstra vand- og smudsafvisende overflade, afslut med at påføre et lag Basebeton 2K PU Basic coating. Den består af to komponenter, der blandes, før den påføres med en nylonrulle i et tyndt lag.

Vent 24 timer før man tager den i brug !

Bemærk: Vi tager ikke ansvar for eventuelt forkert brug eller forkert påføring af produkterne.